top of page
strandzee_edited.jpg
Close Encounter Films Freelance Videoproductiebedrijf

CLOSE ENCOUNTER FILMS

Videograaf Amsterdam

Wat doet een videograaf?

Een videograaf is een kunstenaar met een camera, een verhalenverteller die momenten vastlegt en omzet in tijdloze herinneringen. Bij Close Encounter Films gaan we verder dan simpelweg opnames maken. We vangen emoties, vertellen verhalen en creëren boeiende visuele ervaringen.

Portfolio

Videodiensten

01

Videoproductie

Als videograven in uit Amsterdam beheersen wij alle vaardigheden om een videoproductie van concept tot product te realiseren. Lever een idee aan en wij helpen je het in de juiste vorm te gieten. Met de videodiensten van Close Encounter Films bereik je jouw doel en doelgroep op de meest pakkende manier.

02

Cameraman

Cameraman uit Amsterdam gezocht? Wij brengen je graag  in contact met een van onze videograven. Zo kunnen wij gebruik maken van onze apparatuur waarmee wij jouw videoproducties in hoge kwaliteit kunnen filmen. Daarnaast kunnen wij overweg met allerlei camerasystemen. Denk aan Sony, Canon, Blackmagic én Panasonic.

03

Montage

Jouw eigen materiaal professioneel laten monteren door een videograaf uit Amsterdam? Met een paar vragen kunnen we al een hoop bereiken. Stuur vervolgens je videomateriaal op en wij zorgen naast een pakkende montage, voor de juiste kleuren, grafische elementen en een mooie geluidsmix. Dit doen wij niet alleen om jou blij te maken, maar ook omdat wij zelf enorm genieten van een succesvol product!

Waarom kiezen voor videografie van
Close Encounter Films?

Creativiteit

Creativiteit kan je niet alleen terugvinden in het eindproduct. In elke stap van het proces wordt dit toegepast om jouw wensen te realiseren. Als videograven brengen wij creativiteit en originaliteit mee naar elke opdracht.

Professionaliteit

's ochtends staan we in de modder voor natuurshots

 en 's middags in het kantoor van de directie voor een interview. Wij nemen elke opdracht serieus en leveren hoogwaardige, professionele resultaten.

Aanpasbaarheid

Heb je een last minute aanpassing of gooit het weer roet in het eten bij de opnames? Als ervaren videograven laten wij ons niet van de wijs brengen en komen altijd met een passende oplossing.

 • Wat doet een videograaf in Amsterdam precies?
  Een videograaf is een professional die gespecialiseerd is in het vastleggen van bewegende beelden op film of digitale media. Dit kan variëren van het documenteren van evenementen tot het produceren van films en commerciële video's.
 • Wat onderscheidt een videograaf van een fotograaf?
  Terwijl fotografen stilstaande beelden vastleggen, richt een videograaf zich op het vastleggen van bewegende beelden. Videografen vertellen verhalen door middel van visuele elementen en cinematografische technieken.
 • Welke vaardigheden heeft een videograaf nodig?
  Videograven moeten beschikken over technische kennis van camera's, belichting en geluidsapparatuur. Creativiteit, bewerkingsvaardigheden en goede communicatie zijn ook essentieel.
 • Wat zijn de toepassingen van videografie?
  Videografen worden ingezet voor evenementenregistratie, reclame en marketing, documentaires, films en het produceren van online content voor platforms zoals YouTube en sociale media.
 • Welke rol speelt een videograaf bij evenementenregistratie?
  Videografen spelen een cruciale rol bij het vastleggen van belangrijke momenten tijdens evenementen zoals exposities, conferenties en concerten. Ze creëren een blijvende herinnering door middel van bewegende beelden.
 • Waarom is videografie belangrijk voor marketing?
  Videografie is een krachtig marketinginstrument. Korte promotiefilms, commercials en bedrijfsvideo's kunnen de aandacht van het publiek trekken en een merk op een effectieve manier promoten.
 • Zijn videograaf en regisseur hetzelfde?
  Nee, een videograaf is verantwoordelijk voor het vastleggen van visuele elementen, terwijl een regisseur zich bezighoudt met het overzien van het gehele creatieve proces, inclusief het begeleiden van acteurs en het bepalen van de artistieke visie. Een videograaf kan ook de regisseur zijn als hij alleen werkt.
 • Hoe heeft videografie zich ontwikkeld met de opkomst van sociale media?
  De groei van sociale media heeft de vraag naar boeiende video-inhoud vergroot. Videografen spelen nu een belangrijke rol bij het creëren van content voor platforms zoals Instagram, YouTube en TikTok.

Contact

Wilt u een professionele video laten maken? Close Encounter Films Amsterdam verzorgt gehele producties, maar u kunt ons ook inzetten als producer, editor of cameraman.

Close Encounter Films is gevestigd in Amsterdam, maar wij doen videoprojecten door heel Nederland en daarbuiten.

Ben van der Pol

+31 (0)6 12828957

benvdpol@cef.nu

 • Instagram - Black Circle
 • Facebook - Black Circle
 • LinkedIn - Black Circle
bottom of page