top of page
Iguana Still_edited_edited.jpg
Close Encounter Films Freelance Videoproductiebedrijf

CLOSE ENCOUNTER FILMS

Video Editor Amsterdam

Wat doet een video editor?

Een video editor werkt met beelden, kleuren, audio en grafische elementen om boeiende video's te maken. Met een brede kennis van video formats, bereikt onze video editor de kijker elke keer. Onze video editor uit Amsterdam brengt jouw ruwe opnames tot leven. Het doel is om een verhaal te vertellen en de emoties van de kijker aan te spreken.

Portfolio
Foto en wandel reis - Normandie
Edge Technologies
#letsdoitagain
Patentstarters Introduction
KNHB x Auping
Wat is een taalreis?
Wakker worden met #1: Jorrit Croon

Welke tools heeft een video editor?

01

Montage

Niet alleen het knippen, plakken en mooie overgangen zitten in het arsenaal van een video editor. Zo kunnen we in de montage de beelden achteraf manipuleren om het gewenste resultaat te bereiken. Door bijvoorbeeld voorzichtig in te zoomen of een storend element te maskeren maakt de video editor het verschil.

02

Kleurbewerking

Kleurbewerking door een video editor is een ware kunst. Het hoogwaardige materiaal van tegenwoordig biedt ongekende mogelijkheden. Beelden die er saai en plat uitzien, kunnen dynamisch en sfeervol gemaakt worden. Met als resultaat dat de aandacht van de kijker uitgaat naar de juiste onderwerpen.

03

Audio bewerking

Bij Close Encounter Films Amsterdam kennen wij de kracht van een goed geluidsprofiel. Met heldere en warme stemmen, dynamische muziek en gerichte geluidseffecten zou je zelfs je ogen dicht kunnen doen, maar dat is natuurlijk niet aan te raden. Daarnaast kan een goed geplaatste voice-over een sterk middel zijn. Een video editor neemt je ook zonder beeld mee in het verhaal.

04

Motion graphics

De video editor kan jouw huisstijl of branding omzetten in subtiele of juist explosieve motion graphics. Het animeren van logo's, teksten of bijvoorbeeld grafische weergaven van een proces zijn tegenwoordig niet weg te denken. Dit is een essentiële tool in de werktas van een video editor en heeft vaak een verhelderende en verkortende functie.

 • Wat doet een videograaf in Amsterdam precies?
  Een videograaf is een professional die gespecialiseerd is in het vastleggen van bewegende beelden op film of digitale media. Dit kan variëren van het documenteren van evenementen tot het produceren van films en commerciële video's.
 • Wat onderscheidt een videograaf van een fotograaf?
  Terwijl fotografen stilstaande beelden vastleggen, richt een videograaf zich op het vastleggen van bewegende beelden. Videografen vertellen verhalen door middel van visuele elementen en cinematografische technieken.
 • Welke vaardigheden heeft een videograaf nodig?
  Videograven moeten beschikken over technische kennis van camera's, belichting en geluidsapparatuur. Creativiteit, bewerkingsvaardigheden en goede communicatie zijn ook essentieel.
 • Wat zijn de toepassingen van videografie?
  Videografen worden ingezet voor evenementenregistratie, reclame en marketing, documentaires, films en het produceren van online content voor platforms zoals YouTube en sociale media.
 • Welke rol speelt een videograaf bij evenementenregistratie?
  Videografen spelen een cruciale rol bij het vastleggen van belangrijke momenten tijdens evenementen zoals exposities, conferenties en concerten. Ze creëren een blijvende herinnering door middel van bewegende beelden.
 • Waarom is videografie belangrijk voor marketing?
  Videografie is een krachtig marketinginstrument. Korte promotiefilms, commercials en bedrijfsvideo's kunnen de aandacht van het publiek trekken en een merk op een effectieve manier promoten.
 • Zijn videograaf en regisseur hetzelfde?
  Nee, een videograaf is verantwoordelijk voor het vastleggen van visuele elementen, terwijl een regisseur zich bezighoudt met het overzien van het gehele creatieve proces, inclusief het begeleiden van acteurs en het bepalen van de artistieke visie. Een videograaf kan ook de regisseur zijn als hij alleen werkt.
 • Hoe heeft videografie zich ontwikkeld met de opkomst van sociale media?
  De groei van sociale media heeft de vraag naar boeiende video-inhoud vergroot. Videografen spelen nu een belangrijke rol bij het creëren van content voor platforms zoals Instagram, YouTube en TikTok.
 • Wat kost een videograaf?
  Alle prijzen zijn exclusief 21% btw Een videograaf huur je in inclusief de apparatuur. Het dagtarief voor de cameraman inclusief apparatuur is €550,-. Voor productie of montage dagen rekenen wij €385,- Voor een halve dag rekenen wij 60%
 • Hoe kan ik een videoproductie plannen in Amsterdam?
  Neem contact op met Close Encounter Films Amsterdam. Ze begeleiden je door het planningsproces en helpen je bij het definiëren van je doelen en behoeften.

Contact

Wilt u een professionele video laten maken? Close Encounter Films Amsterdam verzorgt gehele producties, maar u kunt ons ook inzetten als editor of cameraman.

Close Encounter Films is gevestigd in Amsterdam, maar wij doen videoprojecten door heel Nederland en daarbuiten.

Ben van der Pol

+31 (0)6 12828957

benvdpol@cef.nu

 • Instagram - Black Circle
 • Facebook - Black Circle
 • LinkedIn - Black Circle
bottom of page