top of page
Stadiumx Deeper.jpg
Close Encounter Films Freelance Videoproductiebedrijf

CLOSE ENCOUNTER FILMS

Videoproductie Amsterdam

Wat is een videoproductie?

Een videoproductie omvat het gehele proces van conceptontwikkeling tot de uiteindelijke creatie van een video. Het omvat preproductieplanning,

opname tijdens de productiefase, en postproductiebewerking. Samen met het team van videograven en andere specialisten, kunnen wij uw idee tot leven brengen.

Portfolio
Foto en wandel reis - Normandie
Edge Technologies
#letsdoitagain
Patentstarters Introduction
KNHB x Auping
Wat is een taalreis?
Wakker worden met #1: Jorrit Croon

Videoproductie fasen

1

Preproductie

In deze fase worden concepten ontwikkeld, scripts geschreven, locaties geselecteerd en planningen opgesteld. Dit vormt de basis voor een gestructureerde en efficiënte videoproductie.

2

Productie

De feitelijke opnames vinden plaats volgens het vooraf bepaalde plan. Camera's draaien, acteurs voeren uit en beelden worden vastgelegd voor verdere bewerking.

3

Postproductie

Na het vastleggen van beelden begint de postproductie, waarbij bewerking, geluidsdesign en montage plaatsvinden. Deze fase geeft de uiteindelijke vorm aan het voltooide videoproduct.

Schermafbeelding 2017-09-30 om 17.43.26.png
 • Wat doet een videograaf in Amsterdam precies?
  Een videograaf is een professional die gespecialiseerd is in het vastleggen van bewegende beelden op film of digitale media. Dit kan variëren van het documenteren van evenementen tot het produceren van films en commerciële video's.
 • Wat onderscheidt een videograaf van een fotograaf?
  Terwijl fotografen stilstaande beelden vastleggen, richt een videograaf zich op het vastleggen van bewegende beelden. Videografen vertellen verhalen door middel van visuele elementen en cinematografische technieken.
 • Welke vaardigheden heeft een videograaf nodig?
  Videograven moeten beschikken over technische kennis van camera's, belichting en geluidsapparatuur. Creativiteit, bewerkingsvaardigheden en goede communicatie zijn ook essentieel.
 • Wat zijn de toepassingen van videografie?
  Videografen worden ingezet voor evenementenregistratie, reclame en marketing, documentaires, films en het produceren van online content voor platforms zoals YouTube en sociale media.
 • Welke rol speelt een videograaf bij evenementenregistratie?
  Videografen spelen een cruciale rol bij het vastleggen van belangrijke momenten tijdens evenementen zoals exposities, conferenties en concerten. Ze creëren een blijvende herinnering door middel van bewegende beelden.
 • Waarom is videografie belangrijk voor marketing?
  Videografie is een krachtig marketinginstrument. Korte promotiefilms, commercials en bedrijfsvideo's kunnen de aandacht van het publiek trekken en een merk op een effectieve manier promoten.
 • Zijn videograaf en regisseur hetzelfde?
  Nee, een videograaf is verantwoordelijk voor het vastleggen van visuele elementen, terwijl een regisseur zich bezighoudt met het overzien van het gehele creatieve proces, inclusief het begeleiden van acteurs en het bepalen van de artistieke visie. Een videograaf kan ook de regisseur zijn als hij alleen werkt.
 • Hoe heeft videografie zich ontwikkeld met de opkomst van sociale media?
  De groei van sociale media heeft de vraag naar boeiende video-inhoud vergroot. Videografen spelen nu een belangrijke rol bij het creëren van content voor platforms zoals Instagram, YouTube en TikTok.
 • Wat kost een videograaf?
  Alle prijzen zijn exclusief 21% btw Een videograaf huur je in inclusief de apparatuur. Het dagtarief voor de cameraman inclusief apparatuur is €550,-. Voor productie of montage dagen rekenen wij €385,- Voor een halve dag rekenen wij 60%
 • Hoe kan ik een videoproductie plannen in Amsterdam?
  Neem contact op met Close Encounter Films Amsterdam. Ze begeleiden je door het planningsproces en helpen je bij het definiëren van je doelen en behoeften.

Contact

Wilt u een professionele video laten maken? Close Encounter Films Amsterdam verzorgt gehele producties, maar u kunt ons ook inzetten als editor of cameraman.

Close Encounter Films is gevestigd in Amsterdam, maar wij doen videoprojecten door heel Nederland en daarbuiten.

Ben van der Pol

+31 (0)6 12828957

benvdpol@cef.nu

 • Instagram - Black Circle
 • Facebook - Black Circle
 • LinkedIn - Black Circle
bottom of page